fbpx

Jeugdigen in Suriname verhandelen drugs op scholen

GFC NIEUWSREDACTIE- Twee studenten van een middelbare school in Suriname zijn op 7 december aangehouden door de politie van Jeugdzaken.

De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname krijgt al enige tijden klachten binnen van schoolleiders, dat door jeugdigen op diverse scholen in Paramaribo drugs worden gebruikt en verhandeld.

De klachten komen van schoolleiders van scholen op nagenoeg alle niveaus. Het vermoeden bestaat dat de leerlingen en studenten worden aangezet oftewel misbruikt om drugs te verkopen.

Recentelijk is bij een leerling van een GLO-school in Paramaribo drugs gevonden.

Op donderdag is er op de middelbare school een onderzoek ingesteld met betrekking tot dit probleem dat resulteerde in de aanhouding van de twee studenten bij wie drugs is aangetroffen en in beslag genomen.

BEKIJK OOK
Milieubewustzijnssessies voor jonge Miss-kandidaten

De afdeling Jeugdzaken zal met bijstand van andere afdelingen, op gezette tijden acties ondernemen en controle uitvoeren op verschillende scholen.

Ook zal er met medewerking van andere afdelingen binnen de organisatie worden gewerkt aan het zichtbaar maken van de verstrekkers van de verboden middelen.

Naast de drugsverkoop is ook gebleken dat de jeugdigen wapens bij zich hebben zoals, scharen, messen en andere steekvoorwerpen. Ook deze spullen zijn in beslag genomen.

Aan ouders en verzorgers wordt gevraagd alert te blijven wanneer het gaat om hun kinderen.