Jongeren stelen gouden sieraden uit geparkeerde auto

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Latour, Suriname, heeft op 18 juli de 17-jarige Abelinti R., de 20-jarige Odanie L. en de heler Lino J. (48) voor diefstal van twee vingerringen aangehouden.

Een benadeelde deed op 17 juli aangifte van de diefstal op het voormeld politiebureau. Naar zeggen van de aangever parkeerde hij op 16 juli zijn auto naast zijn bedrijf en liep vervolgens naar binnen.

Toen hij terugkeerde naar zijn voertuig ontdekte hij dat zijn twee vingerringen welke hij in een bak naast de bestuurderszijde had geplaatst, verdwenen waren.

De dienders stelden een onderzoek in en na camerabeelden te hebben bekeken, kwam Abelinti in beeld. Hij werd opgespoord en aangehouden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Gezin doodsbang: vader beroofd tijdens inpakken auto voor vakantie

Hij verklaarde de sieraden voor verkoop te hebben afgegeven aan Odanie. Deze verkoper werd eveneens opgespoord en aangehouden.

Hij hield de politie voor de gouden ring te hebben verkocht aan Lino.

Het verkoopbedrag heeft hij verdeeld met Abelinti, maar heeft zijn deel verbrast toen hij op 17 juli jarig was. Op zijn aanwijzing werd de andere ring die hij in een bosschage had bewaard, achterhaald.

Lino werd ook opgespoord en in de kraag gevat.

Beide ringen zijn weer afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Zowel de heler als de twee verdachten werden voorgeleid. Abelinti en Odanie zijn in verzekering gesteld, terwijl de heler is heengezonden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten