fbpx

Jennifer van Dijk-Silos heeft groot gelijk over normvervaging binnen Surinaamse samenleving

GFC NIEUWSREDACTIE- De jurist Jennifer van Dijk-Silos heeft groot gelijk met haar opmerking dat er sprake is van ernstige normvervaging binnen de Surinaamse gemeenschap.

Dat het steeds vaker overtreden van de geldende maatschappelijke waarden en normen de normaalste zaak van de wereld is, is evident.

Deze trend is vooral op de verschillende sociale platforms duidelijk zichtbaar.

Het aantasten van de eer en goede naam van privépersonen, politici, politieke partijen en ook bedrijven via fora, waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer schadelijke beschuldigingen, aannames, bedreigingen en complottheorieën is aan de orde van de dag.

Al deze acties blijven veelal zonder gevolgen voor de daders.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) zondag aan GFC Nieuws weten.

BEKIJK OOK
Het wordt steeds gekker in Suriname: wel miljoenen dollars voor gebouw, maar niet voor medicijnen

“Het recht op een privéleven, eer en een goede naam is een grondrecht dat in Suriname haast elk uur van de dag via sociale media wordt geschonden”, stelt het KSVC.

“Onder het mom van recht op vrije meningsuiting worden vooral politici en bekenden in de Surinaamse samenleving dikwijls zonder enige verificatie gecriminaliseerd, belachelijk gemaakt, bedreigd, beledigd en wordt bovendien onherstelbaar reputatieschade toegebracht”, aldus het VrouwenCollectief.

De balans tussen vrije meningsuiting en het recht op eer en een goede naam is totaal zoek in ons land, is de mening van het KSVC.