Jennifer Aniston kritisch op ‘cancel culture’ in recent interview

jennifer aniston

GFC ENTERTAINMENTREDACTIE- De 54-jarige Amerikaanse actrice Jennifer Aniston, wereldwijd bekend van haar rol in de serie “Friends” en nu schitterend in “The Morning Show”, heeft in een recent interview met het Wall Street Journal Magazine haar bezorgdheid en ongenoegen geuit over de huidige ‘cancel culture’ die dominant is in de entertainmentindustrie.

“Wat betekent het eigenlijk?”, vroeg Aniston zich af over het fenomeen. “Is er geen kans op verlossing meer?” Ze gaf duidelijk aan dat niet iedereen op dezelfde lijn moet worden gezet als de beruchte Hollywood-producer Harvey Weinstein. Hoewel ze nooit persoonlijk door Weinstein is lastiggevallen, deelde Aniston dat ze wel enkele onaangename ervaringen met hem had.

Naast haar kritiek op de ‘cancel culture’, sprak de actrice over haar rol in de #MeToo-beweging via haar werk in “The Morning Show”, een serie op Apple TV+.

Deze dramaserie behandelt de nasleep van beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen een mannelijke co-presentator, en verkent diepgaand de verschillende perspectieven van de #MeToo-beweging die Hollywood schokte.

OOK INTERESSANT
Gaat 'power couple' Triple H en Stephanie McMahon echt uit elkaar?

Aniston reflecteerde ook op de genderdynamiek tijdens haar tijd als producent bij Plan B Entertainment, dat ze in 2001 mede oprichtte. Ze sprak over de mannelijke dominantie in de sector en haar besluit om na haar scheiding van Brad Pitt in 2005 het bedrijf te verlaten.

Aniston vervolgde haar productiecarrière en is nu een uitvoerend producent van “The Morning Show” via haar eigen productiehuis, Echo Films.