JCI Unify viert World Read Aloud Day met Kindertehuis Akklisia

GFC NIEUWSREDACTIE- Junior Chamber International (JCI) Unify heeft in het kader van World Read Aloud Day op 3 februari een bezoek gebracht aan Ekklisia kindertehuis in Commewijne.

Deze dag werd uitgedragen door voor te lezen uit het Groene Ambassadeursboekje, kennis te maken met het Groene Denkersspel en het uitdrukken van een van de thema’s door middel van een tekening of gedicht. De kinderen zijn hierdoor meer geïnformeerd over de 4 thema’s van het millieu t.w.; lucht, water, bodem en biodiversiteit.

Volgens de Vice President External, Romarlisa Bisphan, moet er meer aandacht besteed worden aan het voorlezen voor onze kinderen. Dit bevordert en stimuleert het leespatroon van onze kinderen. Tegenwoordig worden de kinderen makkelijk en snel verwezen naar hun tablet of mobiele telefoon om op YouTube te gaan. Door onze kinderen vroeg tijdig kennis te laten maken met boeken, stimuleert het ook de woordenschat en ontwikkeling van elk jonge individu.

Aan het eind van de dag werden er enkele Groene Ambassadeursboekjes en het Groene Denkersspel gedoneerd aan het kindertehuis. Daarnaast werden de kinderen nog verwend met een lekker hapje en een drankje.

Het Kindertehuis heeft het JCI Unify-bestuur, welke werd vertegenwoordigd door Local President Melany van Ommeren en Vice President External Romarlisa Bisphan, met veel enthousiasme ontvangen en is heel ingenomen met de donatie.

Het JCI Unify-bestuur heeft de jongeren op het hart gedrukt zuinig om te gaan met de gekregen middelen, aangezien het ook kan dienen als studie materiaal voor de 6e klassers.

De dag werd mogelijk gemaakt door het bedrijf FreeBalance die een financiële bijdrage heeft gedoneerd.
JCI Unify tracht in de toekomst nog meer activiteiten te ontplooien voor en tezamen met Ekklisia kindertehuis.