Japan erkentelijk voor hulp aan staatsburgers, wil bilaterale relatie verstevigen

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens een ontmoeting tussen de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, heeft de niet-residerende ambassadeur van Japan voor Suriname, Matsubara Yutaka, zijn erkentelijkheid uitgesproken voor de hulp aan Japanse staatsburgers.

Dit gebeurde in de marge van de Caricom-top in Port of Spain, Trinidad.

De ambassadeur sprak zijn dank uit aan de BIBIS-minister voor de inzet van de Surinaamse autoriteiten bij het redden van twee Japanse staatsburgers. Een werd gered op zee door de Surinaamse Kustwacht, nadat er complicaties optraden door onweer op de Atlantische Oceaan.

OOK INTERESSANT
Deskundigheid en integriteit ontbreken in Surinaamse politiek, zegt waarnemer

Ook heeft de Surinaamse politie ondersteuning geboden aan een Japanse burger die slachtoffer werd van roof in het grensgebied met Frans-Guyana.

Het aanstellen van een Surinaamse honorair consul in Tokyo, Japan werd ook besproken door de twee zijden. Hierdoor zal de bilaterale relatie verder verdiept moeten worden.

Japan vroeg ook ondersteuning van Suriname bij de behandeling van een Japans verzoek voor het zuiveren van gecontamineerd water, bij de Internationale Kern Agentschap.

OOK INTERESSANT
Bestuurder zonder rijbewijs rijdt tweelingzusters aan

Ramdin bevestigde de vriendschappelijke relaties die beide landen onderhouden en gaf aan dat Suriname het verzoek van Japan in behandeling zal nemen.