Jacques Passy toch geen opvolger ontslagen Dean Gorré

GFC NIEUWSREDACTIE- Het aantrekken van een Mexicaanse bondscoach Jacques Passy als opvolger van de ontslagen Dean Gorrév oor de nationale voetbalselectie van Suriname, Natio, is van de baan.

Dit zei Dayashankar Mathoera, ondervoorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

Volgens Mathoera wordt gewerkt aan een goed technisch team voor de selectie. De SVB hoopt binnenkort een intentieverklaring te tekenen met de voetbalmanager Brain Tevreden voor de herstructurering van de nationale selecties.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mensen die kip, vis en vlees eten zijn medeschuldig aan de meedogenloze moordpartijen

Het was de SVB zelf die het nieuws bekendmaakte dat Passy de nieuwe interim-coach wordt van Natio. Intussen is het nieuws van hun Facebook-pagina verwijderd.

Verschillende bestuursleden van de SVB bevestigen dat er geen onderhandelingen zijn geweest tussen Passy en de SVB, dus is er ook geen contract getekend met hem.

Ook vanuit het kamp van Passy distantieert men zich op social media van deze berichtgeving. Er was wel contact tussen hem en de SVB, maar er is niets concreets afgesproken dan dat er belangstelling is voor de functie.

Enkele maanden terug was Gorré met Suriname actief op de Gold Cup, het eindtoernooi voor landen uit Noord Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Hoewel de voormalig speler van Feyenoord, Ajax en FC Groningen nog tot 2023 onder contract stond bij Suriname werd hij eind juli werd om ’moverende redenen’ ontslagen. Het ontslag kwam voor Gorré als een harde klap.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER