fbpx

Irfaan Ali managet Guyana als een CEO, Chandrikapersad Santokhi managet Suriname als een bacovenwinkel

INGEZONDEN– Als wij de laatste ontwikkelingen in Guyana en Suriname volgen en met elkaar vergelijken, blijkt duidelijk het grote verschil in professionaliteit en effectiviteit van leiderschap in deze beide landen.

Kijk bijvoorbeeld hoe amateuristisch Santokhi het probleem bij de SLM aanpakt en hoe klungelig hij de reçu-fraude zo lang geheim heeft gehouden voor de samenleving, DNA en de vicepresident. Dit is volledig in strijd met de regels van good governance.

Om een land effectief als een CEO van een grote multinational te managen, heb je managementkennis en vaardigheden nodig.

Irfaan Ali heeft dit wel. Zo heeft hij een Doctorate degree in Urban and Regional Planning from the University of the West Indies, a Master of Arts Degree in Manpower Planning, a Post Graduate Diploma in International Business, a Post- Graduate Certificate in Finance from Anglia Ruskin University, an LLM Degree in International Commercial Law at the University of Salford and a Bachelor of Arts Degree (Hons.) in Business Management from the University of Sunderland.

Chandrikapersad Santokhi heeft echter slechts een HBO-diploma van de Politie Academie in Nederland.

De rechterhand van Ali is Bharrat Jagdeo. Hij heeft een Master’s degree in Economics, from Patrice Lumumba Peoples’ Friendship University in Moscow.

Voorts heeft hij diverse honorary doctorates van onder meer Friendship University of Russia, TERI University, the University of Central Lancashire and Trent University. Beide heren managen Guyana als een echte CEO.

OOK INTERESSANT
Regering werkt aan duurzame oplossing problematiek bufferzone Afobakadam

Irfaan Ali en Bharrat Jagdeo zijn echte professionals en doen er alles aan om Guyana in de economische top van de wereld te brengen.

Ze zijn met hun olie-inkomsten voortdurend gefocust op duurzame innovatie, human capital development, gratis onderwijs, creëren van meer werkgelegenheid, verhoging van het welvaartsniveau, verbetering van de gezondheidszorg en verbetering van het investeringsklimaat.

De rechterhand van Santokhi is Albert Ramdin. Hij studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sociale geografie is gemakkelijkste studierichting in Nederland.

Wie vroeger in mijn tijd in Nederland niet goed kon leren maar beslist een titel wilde hebben deed huishoudkunde, sociale academie of sociale geografie (ik deed engineering design, robotics, high tech en innovation).

Santokhi en Albert Ramdin zijn, in tegenstelling tot Ali is Jagdeo, voornamelijk bezig om in het buitenland te scoren.

Ze doen dit om zo in Suriname respect af te dwingen met het oog op de verkiezingen in 2025, terwijl hun domme fouten zich blijven opstapelen en ik nauwelijks concrete maatregelen zie gericht op duurzame economische groei.

Ze wachten op de olie-inkomsten over enkele jaren en in de tussentijd pinaart het volk.

Prof.dr.ir. Hubert Rampersad

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud