fbpx

Inzamelingsactie voor journalist René Gompers

GFC NIEUWSREDACTIE- Op vrijdag 17 februari is de auto van René Gompers, cameraman/journalist van de Surinaamse nieuwswebsite Starnieuws, eerst vernield en daarna in brand gestoken tijdens de protestdemonstraties op het Onafhankelijkheidsplein.

Voordat de auto in brand is gestoken, is zijn laptop en ander apparatuur gestolen uit de auto.

“René is een harde werker die hele lange dagen maakt. Mede dankzij zijn inzet zijn wij dagelijks op de hoogte van heel wat nieuwtjes d.m.v. artikelen die hij schrijft en video’s die hij maakt. Wat een normale werkdag moest worden veranderde in een nachtmerrie”.

Bij eerdere protestdemonstraties parkeerde René de dienstauto dichtbij het parlementsgebouw omdat er beveiliging daar is en omdat hij vanuit het Plein de auto in de gaten kon houden. Na de demonstraties stapte hij in zijn auto om naar huis te gaan om te werken aan zijn producties. Soms werd er vanuit de auto ter plekke gewerkt.

Deze keer liep het anders. Hij ging met zijn persoonlijke auto naar Plein. Terwijl hij ‘live’ was hebben de actievoerenden geprobeerd zijn camera weg te trekken.

Bij de tweede keer is het gelukt en is het apparaat op het terrein van DNA gegooid. René is over de muur gesprongen om de camera te halen. Door de chaos kon hij niet terug naar zijn auto; het regende stenen die richting het parlementsgebouw gegooid werden, en er werd traangas op de demonstranten afgevuurd.

BEKIJK OOK
De partij die nooit slaapt, Pertjajah Luhur, geeft maaltijden aan have- nots

Na enige tijd was het redelijk veilig om richting de parkeerplaats te bewegen. Maar met lede ogen moest hij van afstand toezien hoe zijn auto in brand werd gestoken en helemaal afbrandde. Ondanks dat is hij niet gestopt met werken. Hij heeft door gefilmd waardoor wij de heftige gebeurtenissen ook live konden meemaken.

Starnieuws heeft ondertussen stappen ondernomen om hem aan een nieuwe auto te helpen. Vrienden, kennissen en collega’s van René, hebben toch besloten om een inzamelingsactie te starten zodat deze auto sneller afgelost kan worden en hij misschien ook een andere laptop kan kopen.

“We maken allemaal weleens iets naars mee en dan is een steuntje in de rug meer dan welkom. Harde werkers verdienen die steun des te meer. Alle beetjes helpen!”.

Donaties kunnen rechtstreeks overgemaakt worden op de volgende bankrekeningnummers:

Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO U.A.

SPAARREKENING – SRD / 2001148992
SPAARREKENING – USD / 2001149026
SPAARREKENING – EUR / 2002292825
Ten bate van René Gompers