fbpx

Instandhouding historische site Jodensavanne een zorgpunt

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een ontmoeting met de bestuursleden van de stichting Jodensavanne officieel het nominatiedossier ontvangen.

Bestuurslid Stephen Fokké van de stichting Jodensavanne zegt dat het besluit van de nominatie van Jodensavanne door het Wereld Erfgoed Comité in september van het jaar moet plaatsvinden.

“Een van de cruciale punten bij de evaluatie was de duurzame financiering en instandhouding van de historische site”, meldt Fokké. Dit zorgpunt is onder de aandacht van de president gebracht dat het mogelijkerwijs een obstakel kan zijn bij de besluitvorming in september.

Jodensavanne is een nationaal monument. De stichting heeft voor het laatst subsidie ontvangen in 2015 en staat nu op het punt financiële ondersteuning van de overheid nodig te hebben. Het staatshoofd heeft een paar mogelijkheden aangedragen waaronder de inzet van openbaar groen voor het onderhoud.

OOK INTERESSANT
Leerlingen Gijsbertusstraat brengen bezoek aan hydrocultuurplantenkassen van LVV

Echter omvat de financiële instandhouding veel meer dan alleen onderhoud. “Het houdt ook conservering van de site in. Onze subsidie aanvraag is nu, via het ministerie van onderwijs, bij het directoraat cultuur en de president heeft aangegeven dat het eigenlijk geen obstakel zou moeten zijn”, aldus Fokké.

De stichting heeft er alle vertrouwen in dat de overheid hen niet in de steek zal laten.