fbpx

Inschrijving awardwedstrijd voor kleine landbouwers van start

GFC NIEUWSREDACTIE- Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS) gaat ook in 2022 een award uitreiken aan 3 kleine duurzame landbouwers van Suriname.

Dit jaar zal er na 3 jaar zonder publiek, eindelijk een uitreiking met publiek plaatsvinden in Hotel Torarica.

De award en de aangepaste cheques van € 1000,-, € 500,- en € 250,- zullen op 20 oktober persoonlijk worden overhandigd aan de drie nog te kiezen winnaars.

Mocht u een kleine landbouwer zijn en teelt u duurzaam en of biologisch, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een selectiebezoek en wordt u daarom expliciet uitgenodigd om u in te schrijven.

De selectiebezoeken zullen in de week van 1 augustus plaatsvinden.

Ook dit jaar zullen de Nederlandse sponsors Koppert Cress en Rijkzwaan en het Surinaamse Varross het bijbehorende prijzengeld mogelijk maken.

BEKIJK OOK
Woedende echtgenoot slaat hoofd partner tegen muur omdat hij vermoedt dat ze een relatie heeft met haar werkgever

“We blijven de kleine duurzame landbouwers stimuleren en met elkaar in contact brengen, zodat er meer samenwerking gaat plaatsvinden. Dit doet d’ONS in nauwe samenwerking met het ministerie van LVV. We hopen dat de award-winnaars rolmodellen worden voor andere landbouwers.”

Vorig jaar was het Surinaamse bedrijf George Farming van George Karan uit het district Saramacca uitgeroepen tot duurzaamste MKB-landbouwbedrijf van Suriname. Gevolgd door Dennis Parmo uit district Commewijne en de derde prijs ging naar Dewanand Matau uit district Wanica.

Dit jaar kunnen kleine duurzame landbouwers in Suriname zich wederom aanmelden om kans te maken op de award. Dit kan via de website www.stdons.nl.

De inschrijving start op 23 juni 2022 en loopt tot en met 25 juli.