fbpx

Ingevroren lichamen en hersenen rijke mensen ‘gestolen’ uit lab

GFC NIEUWSREDACTIE- Een bittere scheidingsstrijd in Rusland heeft ertoe geleid dat cryogeen bevroren lichamen in beslag zijn genomen tijdens een inval.

Medewerkers van een bedrijf van Valeria Udalova, 59, pakten de ingevroren lichamen van mensen – ook uit Groot-Brittannië en de VS – die duizenden dollars hebben betaald in de hoop weer tot leven te worden gebracht wanneer de wetenschap vooruitgang boekt om dit toe te staan.

Zij en haar personeel overvielen het bedrijf van haar ex-man Danila Medvedev, 41, dicht bij Moskou, dat de thuisbasis is van de belangrijkste cryo-opslagfaciliteit van Rusland, meldt US News Chant.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Dames zouden hun man moeten verwennen: vrouw neemt ontslag om voor haar echtgenoot te zorgen

Voor ruim US$ 8.000 kunnen rijke mensen in een Russische ijscontainer hun ’opstanding’ met behulp van toekomstige technieken afwachten.

BEKIJK OOK
Fitbit-gebruikers moeten vanaf 2023 inloggen bij Google

KrioRus was het eerste bedrijf in Rusland dat zich bezighoudt met het invriezen van mensen – of hun hersenen – na hun dood.

Mede-oprichter Medvedev is transhumanist: hij gelooft rotsvast dat technologie en wetenschap de mens het eeuwige leven zullen geven.

Nu zijn hij en zijn echtgenoot verwikkeld in een echtscheidingsstrijd.

Een vrachtwagen die de ingevroren lichaam vervoerde, werd op 7 september door de politie tegengehouden.

Valeria betwist dat haar ex-man de rechtmatige eigenaar is van de ‘menselijke resten’.

Zowel Medvedev, die KrioRus runt, als zijn ex-vrouw, die een gloednieuw bedrijf begon dat Cryonics in Tver wordt genoemd, verklaren de authentieke eigenaren te zijn.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto: East to West News

BEKIJK MEER GFC BIZAR NIEUWS: KLIK HIER