Indiase ambassade wil vrouwen Brokopondo ondersteunen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een selecte groep vrouwen in Brokopondo, Suriname, zal een volledig door India gefinancierde opleiding kunnen volgen aan het Barefoot College in India.

Dat kwam zaterdag naar voren tijdens een bezoek van de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran en delegatie aan Brokopondo.

Het bezoek hield verband met de activiteiten van de ambassade in verband met India’s 75 jaar Onafhankelijkheid. Na Para en Commewijne te hebben aangedaan, was het zaterdag de beurt aan Brokopondo.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moeder ingesloten omdat ze 6-jarige dochter tussen 19 katten laat wonen en kattenvoer liet eten

Ambassadeur Balachandran wil de boodschap van liefde en saamhorigheid landelijk verspreiden.

Tijdens de bezoeken aan de verschillende districten haalde de ambassadeur veel mogelijkheden aan voor een betere samenwerking met Suriname.

Districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon van Brokopondo, Freddy Linga, beleidscoördinator Basjas (dorpskaptains) uit vijf dorpen, namelijk Benny Pina & Delano Kentie van Tapoeripa, Marcos Vola en Maama Vola van Drepada, Carmen Sinei van Balingsoela en districtsambtenaren, kregen een traditioneel welkom door hem .

De dc en de vijf Basja’s hebben gesproken over samenwerking met India op het gebied van de ontwikkeling van landbouw, toerisme, gezondheidszorg, afvalbeheer, elektrificatie en onderwijs in het district.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten