Inbrekers op heterdaad betrapt: bewoner en politie werken samen voor arrestatie

vuilniszak

GFC NIEUWSREDACTIE- Een bewoner heeft in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 augustus 2023 een verdachte, B.D., tegengehouden aan de Rangoonrijstweg.

Zijn medeverdachte, A.W., probeerde te ontsnappen door in een kanaal naast de weg te springen maar werd later gearresteerd door de politie van bureau Henar.

Uit politieonderzoek bleek dat beide verdachten voor hun aanhouding meerdere keren langs het huis van D.S. waren gereden.

Omdat er in het verleden al diefstallen bij hem thuis waren gepleegd, vermoedde D.S. dat de twee personen mogelijk van plan waren opnieuw in te breken.

D.S. doofde de lichten in zijn huis en observeerde de situatie vanuit het donker. Hij zag dat de verdachten probeerden een zak kunstmest van zijn erf te stelen. Toen ze merkten dat D.S. hen in de gaten had, sloegen ze op de vlucht.

D.S. zette de achtervolging in en loste een waarschuwingsschot met zijn legaal bezeten jachtgeweer. Hij kon B.D. tegenhouden, terwijl A.W. in een kanaal sprong. Kort daarna arriveerde de politie en arresteerde A.W. Beide verdachten zijn naar het politiebureau gebracht.

OOK INTERESSANT
50-jarige man in rug beschoten

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn ze in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van verder onderzoek.