fbpx

In zaak mishandeling journalist: politieman en twee leden ex-Jungle Commando geven schuld toe en willen hun verontschuldiging aanbieden

GFC NIEUWSREDACTIE- Drie beveiligingsmannen van de Surinaamse vicepresident, Ronnie Brunswijk, willen hun verontschuldiging aanbieden aan journalist Jason Pinas.

De desbetreffende mannen hadden de journalist ruim anderhalve week geleden voor het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) mishandeld en zijn telefoon afgepakt, nadat hij foto’s van de vicepresident had geschoten.

De handelingen zijn vastgelegd op camerabeelden, die volgens president Chandrikapersad Santokhi, nog niet vrijgegeven kunnen geven op advies van de procureur-generaal.

In een vandaag uitgegeven persbericht zegt het Openbaar Ministerie het volgende over het incident:

“In de zaak waarbij de journalist Jason Pinas aangifte heeft gedaan tegen de beveiligingsmannen van de vicepresident is er een onderzoek gestart door de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ). Uit het onderzoek is gebleken dat 3 personen, nl. 1 politieman en 2 ex-Jungle CommandoLeden, de verdachte status konden krijgen terzake openlijke geweldpleging; mishandeling; diefstal en vernieling.

BEKIJK OOK
Gordon Mac Donald 'Mackoe' op vrije voeten

De 3 verdachten hebben verklaard dat zij niet hebben gezien dat de journalist Jason Pinas foto’s van de binnenzijde van het voertuig van de vicepresident heeft gemaakt.

Verder geven zij toe dat zij verkeerd gehandeld hebben en dat zij bereid zijn de schade te vergoeden en hun verontschuldigingen aan te bieden aan de journalist en de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SvJ).

Op grond van het bovenstaande en het feit dat de journalist geen letsel heeft bekomen, zijn de 3 verdachten na verhoor heengezonden. Het onderzoek in onderhavige zaak is nog niet afgerond.”