In Nederland wachtte ik drie maanden op ziekenhuisafspraak, België heeft nauwelijks wachtlijsten

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Nederlandse vrouw heeft de verschillen tussen de Belgische en Nederlandse zorg blootgelegd. ‘Ik was gewend om maandenlang te wachten op ziekenhuisafspraken. Hier in België is er bijna geen wachttijd.’

Nederlanders zoeken volgens haar steeds vaker hun heil bij de zuiderburen omdat ze sneller geholpen worden door Belgische specialisten.

Dat vertelde de veertiger, nu woonachtig in Vlaanderen, tegenover de redactie van GFC Lifestyle.

“In België legt de verzekering minder druk op artsen en hebben zij meer vrijheid. Hierdoor zijn er nauwelijks wachtlijsten,” weet ze zeker.

OOK INTERESSANT
Vrouw uit Paramaribo onder druk gezet om man te vertellen dat hij niet de vader is van haar dochter

De vrouw vulde aan dat zij in Nederland dikwijls twee tot drie maanden moest wachten voor een afspraak in het hospitaal om een specialist te bezoeken.

“Mijn kennissen uit Nederland tonen ook frequenter interesse in België voor het zien van bijvoorbeeld fertiliteitsartsen. Ze gaan hier vaak een stapje verder voor de patiënt,” zegt ze tot slot.

Via media zei de in Brussel werkende Nederlandse internist Bert Bravenboer dat er in België een optimalere doorstroom van patiënten is in vergelijking met Nederland, en dat artsen vrijer zijn in hun behandelmethoden.

OOK INTERESSANT
Jaloerse ex- vriend steekt twee banden voormalige geliefde lek

‘In Nederland bepaalt de verzekering wat er gedaan mag worden, en tot hoe ver.’

Bravenboer vulde aan dat medici in België zich vrij kunnen vestigen en er geen overeenkomst gesloten hoeft te worden met verzekeraars.

“Artsen mogen dus hun eigen bedrag bepalen, zodra de patiënt maar wil betalen. Hierdoor zijn er kortere wachttijden,” aldus de medicus.

Foto ter illustratie.