fbpx

In memoriam- Shirley Dayala – Vermeulen

INGEZONDEN– Op vrijdag 21 januari bereikte ons het droevig bericht van het overlijden van onze voorzitter VHP-kern Zaanstreek-Waterland, Shirley Dayala-Vermeulen.

Langs deze weg condoleert het bestuur van VHP-Nederland de familie en de nabestaanden met het heengaan van Shirley Dayala ( op de foto links van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi)

De president van de Republiek Suriname tevens voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, heeft ons gevraagd ook mede namens hem zijn condoleances over te brengen naar familie en vrienden van de overledene.

Shirley Dayala-Vermeulen had een bijzondere plek in het hart van Santokhi met wie zij rechtstreeks contact had.

Shirley was in Nederland een motor in de afgelopen verkiezingscampagne van VHP-Nederland en stond mede aan de wieg van de succesvolle “Meet & Greet” bijeenkomst van onze kern Zaanstreek/Waterland in september 2019 waar VHP-voorzitter het woord voerde.

Na de overwinning van de VHP bij de verkiezingen in 2020 richtte zij zich tot de leider van de VHP waarin zij hem feliciteerde met de overwinning en zei het jammer te vinden dat zijn ouders dit moment niet hebben mogen meemaken.

BEKIJK OOK  Surinamers in Nederland veel slimmer en betrouwbaarder dan Suri's in eigen land

Santokhi was door deze opmerking van Shirley zichtbaar geraakt.

Nadat Shirley Dayala vorig jaar ziek werd, deed zij een beroep op Santokhi om medische ondersteuning van zijn netwerk in Nederland.

De president aarzelde geen moment en beantwoorde dit verzoek met directe medische ondersteuning van zijn medisch netwerk in Nederland. Dit zijn wat momenten die de bijzondere band markeren van Shirley Dayala-Vermeulen en president Santokhi.

In haar jaren in Nederland is Shirley actief geweest als raadslid van GroenLinks in de Gemeente Purmerend. Zij was verder actief in diverse sociaal-maatschappelijke organisaties en een begenadigd debater en spreekster op diverse informatie- en voorlichtingsbijeenkomsten in Nederland.

Met het overlijden van Shirley Dayala-Vermeulen verliest onze kern Zaanstrek/Waterland haar inspirerende en welbespraakte leider.

VHP-Nederland zal haar inzichten, ervaring en inspiratie missen.

Moge haar ziel in vrede rusten.

Namens het bestuur van VHP-Nederland
Mr. Dr. L. Soedamah (voorzitter)