fbpx

In memoriam Bert Chedi

INGEZONDEN– Het bestuur van VHP-Nederland vernam met diep leedwezen van het overlijden van haar gewaardeerd lid, Bert Chedi, in Commewijne op zondag 14 november.

Bert Chedi is vele jaren actief betrokken geweest bij het werk van VHP-Nederland.

Zo was hij als medeorganisator betrokken bij de voorbereidingen van lezingen van VHP-Nederland en bij het ontvangst van VHP-Ministers en de VHP partij voorzitters Ramdien Sardjoe en Chan Santokhi in Nederland.

Steeds was hij in staat zijn groot netwerk hiertoe te mobiliseren en zo mede te zorgen voor een goed verloop van deze bezoeken.

Bij de recente verkiezingen in 2015 en 2020 heeft hij in Commewijne actief gemobiliseerd om de VHP uit te roepen tot winnaar van de verkiezingen aldaar.

In 2020 is zijn inzet beloond met een grote verkiezingswinst voor de VHP in het district Commewijne.

Bert Chedi was als propagandist van de VHP tijdens de verkiezingscampagne regelmatig te horen op de lokale zenders in Nederland.

In het welzijnswerk in Nederland staat Bert Chedi bekend als weg berijder en pionier van de emancipatie van de Surinaams Hindoestaanse Gemeenschap in Amsterdam.

Hij stond mede aan de wieg van de realisatie van de huisvesting voor de Surinaams Hindoestaanse gemeenschap in Amsterdam Zuidoost in de vorm van het aan Stichting H.C.C. Vikaash toegewezen pand aan de Kormelinkweg 1 in Amsterdam Zuidoost.

Hij was vele jaren Bestuurslid van H.C.C. Vikaash en recent projectleider van de karaoke groep bij SIMUD. Daarnaast was Bert Chedi fervent voorstander van locaties waar onze gemeenschap haar bruiloften, verjaardagen en culturele en historische hoogtijdagen kon vieren.

BEKIJK OOK
Studenten overhandigen thesis over kinderarmoede en arbeidsinkomen aan minister Arbeid

Samen met vrienden wist hij in de jaren ’90 en 2000 mede te zorgen voor realisatie van het Party Centrum in Amsterdam Noord, respectievelijk Party Centrum Sunrise in het Amsterdam Arena gebied.

Ook maakt hij als religieus mens zich sterk voor de vestiging van een Mandir in Amsterdam Zuidoost. Dit is uiteindelijk ook gerealiseerd met de vestiging de Shri Ram Mandir aan de Egeldonk in Amsterdam Zuidoost.

Ons kaderlid Bert Chedi was een bevlogen man die zich tevens heeft ingezet om inkleuring van de lokale politiek met kandidaten die voor de belangen van de Surinaamse Gemeenschap kunnen opkomen. Ook dit is hem gelukt.

Naast zijn vele sociaal-culturele activiteiten was hij vele jaren werkzaam bij de Hoogovens in IJmuiden en later gedurende vele jaren als beheerder bij de Party Centra in Noord & Party Centrum Sunrise.

Bert Chedi was een familieman, groot liefhebber van de Bhaithek Ghana, toneelopvoeringen, klassieke dans, lekker eten, drinken en festivals en evenementen. Hij was een ware mensen mens. VHP- Nederland zal hem node missen.

Het Bestuur van VHP-Nederland bedankt Bert Chedi voor zijn vele bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname en onze gemeenschap in Nederland en bedankt het gezin van Bert Chedi dat wij hem gedurende vele jaren van u mochten lenen.

VHP Nederland condoleert u met dit groot verlies en wenst u sterkte om uw verdriet te kunnen dragen. Moge zijn ziel een vredig heenkomen vinden.

Namens het Bestuur van VHP-Nederland
Voorzitter mr. dr. L. Soedamah