fbpx

Ik zal goed gek zijn om in Suriname te gaan wonen, er is daar een vorm van slavernij

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een van origine Surinaamse man die woont in Amsterdam, Nederland, zegt dat hij er niet meer over piekert om ooit in Suriname te gaan wonen.

De 40- plusser legt uit aan GFC Lifestyle dat hij zijn echtgenote jaren geleden het voorstel had gedaan om ooit samen permanent naar Suriname terug te keren als hun kinderen al helemaal op zichzelf staan.

Hij beweert echter dat hij zich nu niet meer kan voorstellen dat hij met die gedachte speelde.

“Ik zal goed gek zijn om het mooie Nederland waar alles veel beter is georganiseerd te laten om in een bananenrepubliek te gaan wonen”, zegt hij nu.

“Ik volg alles wat daar gebeurt en ik kan u zeggen dat ik er de kriebels van krijg. Het is er een beestenbende geworden waar je niet in wil leven”, meent hij.

BEKIJK OOK
Sociale media blijken bij te dragen aan toename cosmetische ingrepen

Volgens hem zijn veel van zijn kennissen die het in Suriname zijn gaan proberen gedesillusioneerd  teruggekomen in Nederland.

“Elk mens die rationeel denkt zal kiezen voor een eerste wereldland met gladde wegen, goede gezondheidszorg, prima internet, veel betere vakantiemogelijkheden en vooral meerdere verdienopties in euro’s”, is zijn uitleg.

Hij zegt zeker te weten dat veel mensen in Suriname zich kapot werken maar toch geen stapje verder komen.

“Als je het goed bekijkt is er sprake van een verkapte vorm van slavernij in Suriname. De hele maand werken om slechts eten op tafel te kunnen zetten en de rekeningen nog net te betalen.”