Hulp gevraagd voor zes kinderen

GFC NIEUWSREDACTIE- Shardawatie Parbhoepersad, 56 jaar woont in Groningen, Saramacca en heeft de zorg over zes kinderen, in de leeftijd tussen 5 maanden en 15 jaar.

Parbhoepersad is interieurverzorgster bij de Regionale Gezondheids Dienst (RGD). Zij is helaas nierpatiënt en dialyseert drie maal per week.

Parbhoepersad, die tante is van twee van de kinderen en grootmoeder van vier, houdt heel veel van ze en benaderde 1 voor 12 omdat het met alle gestegen prijzen moeilijk is rond te komen.

Voorzitter Louis Vismale van 1 voor 12 zal haar voor 6 maanden een financiële steun van SRD 2000 per maand geven en vraagt steun van Sociale Zaken en eventuele andere fondsen om dit gezin in nood een helpende hand toe te reiken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 23 – jarige vrouw krijgt per vergissing 6 doses Pfizer – vaccin geïnjecteerd

De kosten voor levensonderhoud van dit gezin zijn namelijk minimaal SRD 5000.

De zes kinderen zien er schoon, gezond, vrolijk en pienter uit. Vier bezoeken de lagere school die op loopafstand is en haar kleindochter van 15 jaar bezoekt het LBO. Hun woonsituatie is echter niet optimaal.

Zij woont reeds 36 jaar in een huurhuis, met twee slaapkamers, waarvoor ze gelukkig maar 180 SRD per maand betaald, een unicum in deze tijd.

De oudere kinderen, evenals de baby slapen in de slaapkamers, de vijf overige kinderen slapen op drie versleten tweepersoonsmatrassen in de voorkamer. In deze situatie wil Vismale ook verbetering brengen.

Parbhoepersad heeft twee volwassen zonen. Zij heeft haar oudste kleinkind, een meisje van 15 jaar, vanaf baby grootgebracht en ook haar zusje van 9 jaar. Dit omdat haar ene zoon en de ex-schoondochter de verantwoordelijkheid vanaf toen en tot nu toe, niet hebben genomen.

Ook zorgt ze al tien jaar voor een tweeling van haar zus, die na de bevalling van de twee jongens een beroerte en een verlamming kreeg. De zus is onlangs overleden.

Een van de zonen woont met zijn vrouw en baby van vijf maanden bij haar in. Deze zoon heeft geen vaste baan, maar wanneer hij wat verdient levert hij zijn bijdrage om pampers en pap voor zijn baby te kopen en een bijdrage voor zijn 8-jarig kind uit een vorige relatie.

Overige berichten