“Houding vp Brunswijk heeft niets te maken met arrestatie van zijn beveiligingsman”

GFC NIEUWSREDACTIE- De arrestatie van de inspecteur van politie tevens beveiligingsman van de Surinaamse vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk, heeft niets te maken met de houding van vp woensdag.

Dit zegt de woordvoerder van Brunswijk, Humphrey Dundas.

Op het laatste moment heeft Brunswijk de Raad van Ministersvergadering van woensdag afgelast. De vp was ook niet aanwezig tijdens een regeringsvergadering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi.

Ook was hij afwezig in het parlement.

Opmerkelijk was ook de afwezigheid van ministers van de politieke organisatie Pertjajah Luhur en de partij van Brunswijk, Abop.

Het hoofd van de beveiliging van de vp en een oud commissaris van politie zijn woensdag gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij ruim 470 cocaïne die vorige maand is onderschept aan de Smaragdstraat in Paramaribo-Noord.

Er wordt gespeculeerd dat dit de aanhouding van de beveiligingsman de reden is geweest waarom de vp de RvM heeft afgelast.

De arrestatie en de aanvang van vergadering hebben ongeveer op hetzelfde moment plaatsgevonden.

Dundas zegt dat dit niet de reden is voor de opstelling van de ABOP, omdat de arrestatie los staat van regeringsaangelegenheden.

De arrestatie is een aangelegenheid van het Openbaar Ministerie.