Hooggeplaatste Antilliaanse delegatie verkent samenwerking met KPS tijdens werkbezoek

GFC NIEUWSREDACTIE- Onder auspiciën van minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en waarnemend korpschef Ruben Kensen, bezocht een delegatie uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten de afdelingen Jeugdzaken (Opa Doeli), Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC), Politie Academie (PA) en Command Center (CC) van het Korps Politie Suriname.

De delegatie, bestaande uit ministers, korpschefs en andere hoogwaardigheidsbekleders, werd hartelijk ontvangen door de leiding van de bezochte afdelingen. Tijdens het bezoek werden tevens de jeugdofficier R. Nunes en jeugdrechter M. Mettendaf voorgesteld.

Naast uitgebreide rondleidingen werden informatieve presentaties gegeven. Commissaris van politie C. Dragman, hoofd van BZC, besprak de aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit, drugshandelresultaten, en inspanningen op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel.

Op de Politie Academie (PA) verzorgden verschillende sprekers, waaronder HR-Manager commissaris van politie M. Palmtak, hoofdinspecteur van politie Lie A Kwie en buurtmanagers, presentaties.

De buurtmanagers gaven zowel statische als dynamische presentaties, waarbij de focus lag op hun werkzaamheden en de aanpak van vechtpartijen op scholen.

Een lunch, aangeboden door de korpsleiding in de conferentieruimte van het hoofdbureau aan de Duisburglaan, markeerde een intermezzo in het programma. Daarna werden in het Command Center presentaties gehouden en een simulatie uitgevoerd door commissarissen van politie E. Hunte en M. Pinas.

De minister benadrukte dat deze werkbezoeken tot doel hadden de banden met de omliggende landen te versterken. Hij onderstreepte het belang van samenwerking in de aanpak van criminaliteit en veiligheidskwesties.

OOK INTERESSANT
Corruptie heeft diepe wortels in de Surinaamse politieke top, radicale koerswijziging noodzakelijk

Bij afsluiting van de werkbezoeken werd aangekondigd dat er een intentieverklaring tot samenwerking getekend zal worden tussen het ministerie van Justitie en Politie en de ministers van de Antilliaanse landen.