Hoogbejaarde Surinamers in Nederland voelen zich steeds eenzamer en buitengesloten

Bejaarde voeten

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Hoewel we meer verbonden zijn dan ooit tevoren dankzij technologie en sociale media, voelen velen zich steeds eenzamer en buitengesloten.

Een maatschappelijk werkster uit Rotterdam zegt aan GFC Lifestyle dat een groeiende groep mensen die deze ongemakkelijke realiteit ervaart, de hoogbejaarden van Surinaamse afkomst zijn die in Nederland wonen.

Deze ouderen, ver van hun geboorteland en met een andere culturele achtergrond, hebben de uitdaging om zich aan te passen aan een samenleving die steeds meer gedigitaliseerd is.

Terwijl de jongere generaties communiceren via sociale media en apps, voelt deze groep zich volgens haar vaak buitengesloten van deze nieuwe vormen van communicatie.

Daarnaast versterkt het beeld dat sociale media projecteren – van gelukkige families en vrienden die samen tijd doorbrengen – vaak hun gevoel van isolatie.

“De vreugde van het delen kan veranderen in verdriet wanneer je je realiseert dat je deel uitmaakt van een wereld die je niet kunt bereiken”, merkt de deskundige op.

OOK INTERESSANT
Surinaamse 'good looking guy': ik ga nooit alleen naar huis na een avondje uit

Ze wijst erop dat we onze oudere generaties moeten koesteren en betrekken, en ervoor zorgen dat ze zich gewaardeerd en geliefd voelen.

“Onze ouderen hebben veel wijsheid en liefde te delen, laten we ze niet vergeten in onze digitale wereld”, is haar oproep.