Hoogbejaarde automobiliste overlijdt na aanrijding onderweg naar SEH

kaars

GFC NIEUWSREDACTIE- De 84-jarige automobiliste D.D. is op dinsdag 13 juni na een aanrijding met een pick-up op de kruising van de Welgedacht A- en de Bomaweg onderweg naar het ziekenhuis komen te overlijden.

Dat meldt de Surinaamse politie vandaag.

De politie van Santo Boma deed na melding van een aanrijding op eerder vermelde kruising de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen hebben de wetsdienaren geconstateerd dat kort voor de aanrijding de bejaarde vrouw D.D. in haar auto reed over de Tawajariepolder. Zij kwam vanuit de richting van Creola gaande in die van de Verlengde Welgedacht A weg.

Op de bovengenoemde kruising heeft de bestuurster verzuimd voorrang te verlenen aan de 49-jarige pick-up bestuurder R.G. die over de Bomaweg reed, komende vanuit de richting van de Verlengde Welgedacht C weg gaande richting de Verlengde Welgedacht A weg met als gevolg de aanrijding. De bestuurders verkeerden niet onder invloed van één of ander bedwelmende middel.

R.G. is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, terwijl het rijbewijs van de 84-jarige vrouw op dat moment niet achterhaald kon worden.

Hangende het onderzoek zijn beide voertuigen die aanzienlijke materiële schade hebben opgelopen door de politie in beslag genomen.

D.D. die lichamelijk letsels had opgelopen, werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het academisch Ziekenhuis Paramaribo, maar liet onderweg naar de ziekeninrichting het leven.

OOK INTERESSANT
Directeur OGA oriënteert zich bij de Esther stichting

Het ontzielde lichaam van D.D. is afgestaan aan de nabestaanden.