“Hoe vormen we 1 natie?” onderwerp lezing NPS in verband met viering kroonjaren

mensenrechten eenheid strijd actie

GFC NIEUWSREDACTIE- “Hoe Vormen We 1 Natie?” is het onderwerp van een lezing die tijdens een informatie en discussieavond van de Nationale Partij Suriname (NPS) op 2 juni zal plaatsvinden.

De partij nodigt alle Surinamers, maar ook buitenlanders die toevalig met vakantie of toeristische doeleinden in Suriname zijn, worden uitgenodigd voor een openbare discussieavond in verband met:
• 170 jaar Chinese Immigratie (1858 – 1874);
• 160 jaar Afschaffing Slavernij (1667 – 1863) en
• 150 jaar Hindostaanse Immigratie (1873 – 1916).

Een eenvoudige google search geeft aan dat Suriname gerekend kan worden tot een van de meest etnisch diverse landen in de wereld. Veel mensen, maar vooral buitenlanders kijken naar Suriname als een multi-etnische paradijs, zoals tijdens de ACP/EU parlementaire vergadering die in 2012 in Suriname werd gehouden.

De toenmalige minister van Binnenlandse Zaken presenteerde destijds ook een lezing met als titel “Eenheid in verscheidenheid”.

De minister stelde: “Wij vinden het vanzelfsprekend dat de etnische groepen van elkaar verschillen en elk hun eigen leefstijl hebben. Wij vinden het normaal dat wij één nationaliteit bezitten en samen een samenleving vormen. De eenheid zit in de acceptatie van de verscheidenheid. Wij allen vinden het normaal en ook goed dat wij niet hetzelfde zijn. Dat is onze kracht”. Volgens de pers kreeg de bewindsman nog net geen staande ovatie van de aanwezige ACP/EU -parlementariërs.

OOK INTERESSANT
Diepe ontevredenheid president Santokhi over huidige aanpak veiligheid en criminaliteit in het land

De inleidster van de avond is Siegmien Staphorst en de overige panelleden zijn Paul Woei en Aniel Manurat.