Hoe kan Suriname aantrekkelijk gemaakt worden voor toeristen?

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Suriname aantrekkelijker maken voor toeristen is volgens veel analytici één van de beste en snelste manieren om de noodlijdende economie van het land te verbeteren.

Het Zuid-Amerikaanse land is momenteel niet de voorkeursbestemming voor Nederlandse of Belgische toeristen. Tenminste, niet in vergelijking met de Antillen.

Surinaamse regering investeert te weinig

De economie van Curaçao wordt met miljoenen euro jaarlijks sterk gestimuleerd door het toerisme, zei de Curaçaose directeur van Economische Ontwikkeling, Zulaika Mook.

“Suriname heeft algemeen bekeken minder aantrekkingskracht op toeristen dan de benedenwindse eilanden,” zegt Suriname analist annex criticus Pinas aan GFC Lifestyle.

Naar zijn mening wordt er door de Surinaamse regering bar weinig gedaan aan promotie van het land als vakantiebestemming.

Hoe concurreren met Curaçao?

“Concurreren met Curaçao op het gebied van strandtoerisme is simpelweg niet realistisch”, stelt Pinas. “In plaats daarvan zou Suriname zich moeten richten op zijn eigen unieke eigenschappen.”

Allereerst is het essentieel voor Suriname om te investeren in betaalbaar eco-toerisme. “We hebben een schitterende natuur, ongerepte bossen en rivieren die een schat zijn voor eco-toeristen”, voegt de analist toe.

“Als we deze gebieden toegankelijk en betaalbaar maken, zullen meer mensen Suriname als hun volgende vakantiebestemming kiezen.”

Lagere reiskosten en verbeterde veiligheid

Daarnaast wijst hij op de noodzaak om vliegtickets en hotelkosten te verlagen.

OOK INTERESSANT
Internationaal VrouwenCollectief signaleert risico's van pesticiden in Suriname

“Veel toeristen worden afgeschrikt door de hoge kosten. Door samen te werken met luchtvaartmaatschappijen en hoteliers om aantrekkelijke pakketten te creëren, kunnen we meer toeristen lokken.”

Het aanleggen van een mooi wandelpark en het opknappen van de binnenstad zijn andere suggesties. “Een schone, veilige en aantrekkelijke binnenstad zal zeker bijdragen aan een positieve ervaring.”

Tot slot benadrukt Pinas het belang van veiligheid. “De indrukken van criminaliteit moeten worden verminderd. Dit zal niet alleen het welzijn van de Surinamers verbeteren, maar ook het beeld dat buitenlanders van ons land hebben.”

Met deze stappen gelooft de criticus dat Suriname de juiste richting op kan gaan en zichzelf kan positioneren als een topbestemming voor een bepaald slag van toeristen.