Hittegolf veroorzaakt problemen in Surinaamse pluimveesector

GFC NIEUWSREDACTIE – De aanhoudende hittegolf in Suriname heeft verstrekkende gevolgen voor de pluimveesector, met name voor kippen en eierproductie.

Al na 6 weken beginnen de problemen, wanneer kippen hun optimale gewicht van 2 kilogram niet bereiken. De extreme temperaturen hebben geleid tot een verhoogde sterfte onder de kippen, terwijl de overlevende kippen beduidend minder eten. Dit heeft geresulteerd in een vertraging van de groei, terwijl de vraag naar kippenvlees blijft stijgen.

Niet alleen kippen ondervinden de negatieve impact; de eiproductie heeft ook te lijden onder de ongekende hitte. De extreme temperaturen hebben geleid tot een afname van de eierproductie, terwijl kippen meer drinken en minder eten. Dit heeft geresulteerd in een verminderde productiviteit per vierkante meter in pluimveehouderijen, wat financiële gevolgen heeft voor de sector en consumenten.

De pluimveesector staat voor aanzienlijke uitdagingen in Suriname als gevolg van deze hittegolf. Het is van cruciaal belang dat er maatregelen worden genomen om de impact op kippen en eierproductie te verminderen, zowel voor de economische stabiliteit van de sector als voor de voedselvoorziening in het land.

OOK INTERESSANT
Gevaarlijke situatie blijft voortduren bij noodbrug te Sandlanding