Hindostaanse Hagenaar die vertelt dat hij een Indiaan is schaamt zich voor afkomst

man jongen hindoestaan scholier

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een man met een Hindostaanse vader en een Javaanse/Hindostaanse moeder, die in Den Haag woont, vertelt bijna iedereen in zijn omgeving al jarenlang dat hij een Indiaan is. Dit gedrag zou mogelijk wijzen op een minderwaardigheidscomplex.

Familieleden hebben de dertiger meerdere keren gewezen op het belang van het eren van zijn ware afkomst. Volgens bronnen dicht bij de Surinaams-Nederlandse man heeft hij zelfs Spaanse lessen gevolgd.

Een vriend legt uit dat hij aan alle vrouwen waarmee hij contact heeft verteld, dat hij oorspronkelijk uit Peru komt. Hij gelooft dat mensen uit dat Zuid-Amerikaanse land meer respect krijgen van autochtone Nederlanders.

Surinamers daarentegen worden volgens hem geclassificeerd als burgers van de derde rang.

“Een individu dat onjuiste informatie verspreidt over zijn eigen etniciteit kan te maken hebben met diverse psychologische problemen. Dit gedrag kan duiden op een laag zelfbeeld of identiteitsproblemen”, legt een psycholoog uit aan GFC.

“Het kan ook een vorm van ontkenning of zelfbedrog zijn, voortkomend uit interne conflicten of sociale druk”, voegt de psycholoog eraan toe.

OOK INTERESSANT
Ricardo(36) woont al 15 jaar in Nederland maar heeft geen één Hollandse vriend

Zij raadt hem aan professionele hulp te zoeken om de onderliggende oorzaken van dit gedrag te begrijpen en aan te pakken. Het bevorderen van zelfacceptatie en authenticiteit is volgens haar van essentieel belang.

Foto ter illustratie.