Himmat, Vertraco Shipping en OHM doneren hulpgoederen met 150 jaar Hindustaanse Immigratie

donatie scaled

GFC NIEUWSREDACTIE- Bij de opening van de gezondheidsbeurs in verband met 150 jaar Hindustaanse Immigratie in Suriname hebben Vriendengroep Himmat, Vertraco Shipping en OHM hulpgoederen overhandigd aan de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin.

Dit gebeurde in aanwezigheid van president Chan Santokhi, die op zijn beurt de medische goederen overhandigde aan First Lady Melissa Saneecharry voor haar sociale projecten.

Vriendengroep Himmat uit Nederland is bekend met hun Goede doelen project SU en hebben reeds 26 containers naar Suriname gestuurd met (medische) hulpgoederen, rollators, rolstoelen en school-en sportattributen. Hiermee zijn sociaal zwakke ouderen, kwetsbare jongeren, scholen, kindertehuizen en sportverenigingen ondersteund.

Het heel jaar door worden deze goederen verzameld, opgeslagen en met medewerking van de firma Vertraco Shipping kosteloos naar Suriname vervoerd.

De 150ste verjaardag van de Hindoestaanse immigratie, ook bekend als Ápravási Divas, krijgt een sprankelende viering bij de vijfdaagse Ápravási Milan met een Gezondheid, Immigratie en Handelsbeurs, culturele en culinaire activiteiten georganiseerd door de Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) samen het Ministerie van Volksgezondheid.

Deze Milan duurt van 1 tot 5 juni en wordt in het Anthony Nesty Stadion (NIS) in Paramaribo gehouden.

De officiële opening vond op 1 juni plaats door de president van Suriname, waarbij ook 150 sevá-werkers werden gehuldigd.

De beurs belicht de rijke geschiedenis en het erfgoed van de Hindoestaanse gemeenschap en tegelijkertijd hun aanzienlijke bijdrage aan de Surinaamse samenleving vieren.

De festiviteiten zijn zorgvuldig ontworpen om een breed scala aan activiteiten aan te bieden die zowel informatief als vermakelijk zijn. De toegang is laagdrempelig gehouden in deze dure tijd, opdat eenieder de mogelijkheid krijgt de beurs te bezoeken.

OOK INTERESSANT
Missie naar Tapanahoni ter bevordering van duurzame energievoorziening in Suriname

De vele medische en spirituele stands verschaffen bezoekers waardevolle informatie en inzicht in gezondheid en welzijn, met nadruk op preventie. Muziek- en dansliefhebbers krijgen prachtige optredens van lokale en buitenlandse artiesten aangeboden.

Op vrijdag 2 juni kon men genieten van de prachtige stemmen van de bekende artiesten Raj Mohan en Angel ArunA uit Nederland en van wervelende dansoptredens van de Rani Khanam en Groep uit India.

Op 3 juni presenteert Stg. OHM een Hindustani Variety Show met een klederdrachtenshow, optredens van de comediant Narsingh Balwantsingh uit Nederland, Raj Mohan en Angel ArunA. Het publiek mag daarna de benen losgooien op de tonen van Kasimex Houseband.

Toneelstukken en Baithak Gáná-optredens van lokale artiesten zullen zondag 4 juni vanaf 12 uur te zien zijn. Verder mag het publiek wederom genieten van Narsingh Balwantsingh, dansvoorstellingen van het Swámi Vivekananda Cultural Centre van de Indiase Ambassade en van lokale dansscholen.

De avond wordt afgesloten met prachtige zangnummers van de bekende Yaadgaar Orchestra onder leiding van Riaz Ahmadali. Natuurlijk zullen de lekkere Hindoestaanse gerechten niet ontbreken op deze en andere dagen.

Speciale activiteiten voor kinderen staan zijn gepland voor maandag 5 juni vanaf 9 uur ‘s morgens, waaronder een kinderkoren zang geleid door Manoj Daryanani en tabla demonstraties. Er is ook een Immigratie Loterij waarbij bezoekers kans maken op een Toyota Vitz, tickets en vele andere prijzen.

OOK INTERESSANT
Grote infrastructurele projecten niets minder dan verkapte verdienmodel coalitiepartijen

De viering van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie markeert niet alleen een belangrijk moment in de geschiedenis, maar kijkt ook uit naar de toekomst door jongere generaties een podium te bieden om hun talenten te tonen. Laat je betoveren door de kracht en schoonheid van de Hindoestaanse cultuur in deze vijfdaagse viering.

Dit evenement belooft een unieke mix van traditie en moderniteit te zijn, die de veelzijdigheid en het dynamisme van de Hindoestaanse gemeenschap benadrukt. Het is een viering die de brug slaat tussen verleden en heden, tussen het oude land van oorsprong, India, en de nieuwe thuis, Suriname.

Het belooft ook een onvergetelijk sociaal evenement te zijn. Naast het uitgebreide programma van optredens en presentaties, biedt de beurs volop gelegenheid voor gemeenschapsvorming en netwerken, om oude vrienden te ontmoeten en nieuwe te maken.

Kom en sluit je aan bij de festiviteiten en vier samen de 150ste verjaardag van de Hindoestaanse immigratie in Suriname. Het belooft een evenement te worden dat zowel educatief als vermakelijk is, en een dat je niet wilt missen.

De Stg. OHM nodigt iedereen uit om deze historische mijlpaal van de Hindoestaanse gemeenschap in Suriname te vieren en te waarderen.