fbpx

Het mishandelen van onschuldige kinderen door ouders begint het vaakst al in de supermarkt

INGEZONDEN- Het chronisch mishandelen van kinderen door hun ouders of verzorgers komt veel vaker voor dan men zou kunnen vermoeden.

En in de meeste gevallen begint het mishandelingsproces van deze onschuldige jongens en meisjes al bij het boodschappen doen in de supermarkt.

Het jammere is dat veel ouders helemaal niet in de gaten hebben waarmee ze bezig zijn.

Er komt een punt waarop wij als wereldgemeenschap moeten gaan erkennen dat het overmatig geven van zeer dikmakende voeding en drank aan kinderen moet worden gekwalificeerd als een vorm van kindermishandeling.

Tijdens het halen van mijn boodschappen in de supermarkt, valt het mij steeds vaker en tot grote ergernis op hoeveel rommelvoeding en drank er in de winkelwagentjes worden geplaatst ten behoeve van kinderen.

LEES OOK: Dikke jongens hebben op volwassen leeftijd een kleiner geslachtsdeel

De kleintjes die meegaan om te winkelen pakken maar van de rekken waar ze trek in hebben en de ouders laten dat gewoon toe. Sterker nog, ze geven zelf het slechte voorbeeld door ook hieraan mee te doen.

BEKIJK OOK
Mannen die meerdere vrouwen als geliefde hebben mogen niet gekleineerd worden

Snoepjes, koekjes, ijsjes, chips, chocoladerepen, gebak, frisdranken en tal van andere zeer ongezonde en dikmakende rotzooi worden ingekocht om thuis te gaan verorberen tijdens het uren lang zitten en computerspellen spelen.

In plaats van hun zoontjes en dochtertjes uit te leggen dat het veel beter is om groenten, noten, zaden, sommige granen, fruit, yoghurt, kip en vis te eten en water te drinken, en veel meer te gaan bewegen, wordt er een heel erg ongezonde leefstijl zo in stand gehouden.

Dit is pure kindermishandeling, met als gevolg een explosieve toename van obesitas, diabetes en diverse daaraan gerelateerde ziekten op steeds jongere leeftijd.

Ouders zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kleintjes. Het helpen vormen betekent niet alleen de kinderen aanleren wat goede normen en waarden zijn.

Ook de uitleg over hygiëne en een gezonde leefstijl zijn zeer belangrijke factoren binnen het educatieproces van jongeren.

foto ter illustratie

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.