Heisa in Suriname over olie- gasconferentie in Texas niet nodig

GFC NIEUWSREDACTIE- In Suriname ontstond deze week heel veel kritiek op het bezoek van een Surinaamse regeringsdelegatie aan Guyana, terwijl Guyanese regeringstoppers op een olie- en gasconferentie in Texas, VS, aanwezig zijn.

De ophef hierover is onnodig, vindt de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin.

“Er is niets aan de hand. Er zijn bilaterale gesprekken tussen de presidenten van beide landen en ruim 80% van de nodige betrokkenen zijn aanwezig in Guyana om de gesprekken te voeren met de Surinaamse delegatie’, aldus Ramdin aan ABC.

BEKIJK OOK MEER GFC  NIEUWS: Veganist (46) verwijdert hoofd van zijn geliefde en springt van 17 hoog naar beneden

Ook de CEO van Staatsolie, Annand Jagesar heeft kennis genomen van de kritiek dat niemand vanuit Suriname is afgereisd voor deelname aan de conferentie.

Volgens hem gaat het om een ‘diep technische conferentie’. Er zijn tientallen conferenties op jaarbasis, waar Suriname voor kan kiezen, zegt Jagesar.

Er worden momenteel gesprekken gevoerd met Guyanese collega’s in de olie- en gas industrie. Het ligt in de bedoeling dat er een samenwerking tot stand komt waardoor Suriname en Guyana een gezamenlijke export kunnen bewerkstelligen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten