fbpx

Havenbeheer Suriname wint de Port of the Year Competition

GFC NIEUWSREDACTIE- Havenbeheer Suriname / Suriname Port Management Company is de grote winnaar geworden van de Port of the Year Competition van de Caribbean Shipping Association(CSA).

Deze award is een graadmeter voor de “performance” van de havens binnen het Caribisch gebied. De beoordeling van de haven was op basis van de performance, productiviteit, betrouwbaarheid, veiligheid, training, milieu, genderbeleid en digitalisatie.

De uitreiking van de award is onderdeel van de jaarlijkse conferentie van de Caribbean Shipping Association. De 52ste conferentie van de CSA die heeft plaatsgevonden te San Juan -Puerto Rico. Dit is de vierde keer dat Havenbeheer Suriname een prijs in de wacht weet te slepen.

OOK INTERESSANT
Verhoging tandheelkundige diensten JTV

Er is speciaal voor deze gelegenheid een delegatie naar Suriname afgereisd.

De minister benadrukte in zijn speech dat deze successen van N.V. Havenbeheer onder andere te danken zijn aan het harde werk van haar personeel en de strategische partnerschappen die zij heeft gesloten in Public Private Partnerships. Hieronder vallen de Terminal Operators, Port of Rotterdam, de Phoenix Development Company ,en de Port of Antwerpen-Bruge.

De haven is van groot belang voor de export van de natie en de regering van Suriname volgt en ondersteunt de haven bij haar initiatieven.