Hariandi Todirijo: ik ben nooit lid geweest van een partij

GFC NIEUWSREDACTIE- Hariandi Todirijo ontkent dat hij ooit het lidmaatschap aanvaardde van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Suriname.

In januari deelde NDP in een persbericht dat diverse personen tijdens een vergadering te Dessa het lidmaatschap van de partij hadden aanvaard.

Todirijo ontkent dit en zegt hierover het volgende: “Heden heb ik een Google-search gedaan met mijn naam en ben bij de resultaten een artikel tegengekomen met de kop ‘Succesvolle vergadering NDP te Dessa’, gedateerd 28 januari 2019.”

“In die publicatie is in de laatste zin mijn naam opgenomen ‘Ook Mustaffa Ronosemito (NPS’er), Rudie Moertanom (PL) en Hariandi Todirijo traden toe tot de NDP'”.

“Ik ben nooit lid geweest/geworden van een politieke partij in Suriname.”

“Tevens komt ook de volgende zin voor ‘Op de NDP introductie- en informatiebijeenkomst van zaterdag in Dessa-Wanica hebben symbolisch een aantal personen hun partijlidmaatschap in ontvangst mogen nemen ten overstaan van de voorzitters van de ressortbesturen van Wanica'”.

“Als ik deze zin zo lees en mijn naam in de inhoud op dergelijke wijze tegenkom, dan ben ik bang dat de indruk zou kunnen ontstaan dat ik een van de personen ben geweest die op die bewuste avond een lidmaatschapskaart van de NDP in ontvangst heb mogen nemen. Dat vind ik niet goed.”