Hard optreden tegen onwettig vuurwapengebruik: Politie Regio Midden waarschuwt samenleving

wapen schietpartij vuurwapen moord dood crime

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Regio Midden, met specifieke focus op het district Para, heeft aangekondigd vastberaden op te treden tegen ongeregeldheden, met name het ongeoorloofde gebruik van vuurwapens op vakantie- en privélocaties, evenals tijdens dansactiviteiten met culturele betekenis.

Hoewel de Surinaamse politie respect heeft voor diverse culturele uitingen, benadrukt zij dat het afvuren van schoten met vuurwapens strikt verboden is vanwege de ernstige veiligheidsrisico’s die dit met zich meebrengt.

Sinds het begin van augustus heeft de politie van Regio Midden te maken gehad met maar liefst zes incidenten van schoten gelost bij vakantie- en recreatieoorden.

Uit grondig onderzoek is gebleken dat zelfs individuen in het bezit van vuurwapens en wetshandhavers zich schuldig maken aan dit gedrag.

Als reactie op deze zorgwekkende trend, heeft de politie aangekondigd niet te aarzelen om vuurwapens in beslag te nemen en overtreders aan te houden, met alle juridische gevolgen van dien.

Dezelfde strenge maatregelen zullen eveneens worden toegepast op personen met machtigingen en vergunningen voor het bezit van vuurwapens, wanneer zij deze wapens op een ongeoorloofde wijze gebruiken.

OOK INTERESSANT
Basis- en VOJ-scholen sluiten in oktober om 12:00 uur vanwege extreme hitte

De politie benadrukt dat veiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid is en dat iedereen, ongeacht hun achtergrond, moet bijdragen aan een veilige omgeving.

De samenleving wordt dringend verzocht om bij het waarnemen van ongeregeldheden direct contact op te nemen met de politie via alarmnummer 115, de gratis tip lijn 179, of het dichtstbijzijnde politiebureau.

Door gezamenlijk op te treden en verantwoordelijkheid te nemen, kan de veiligheid van de gemeenschap gewaarborgd worden.