Handelsmissie naar Dominicaanse Republiek biedt kansen voor Surinaamse ondernemers

Onderhandelen

GFC NIEUWSREDACTIE – Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking van Suriname kondigt aan dat president Chandrikapersad Santokhi van 4 tot en met 8 oktober een officieel staatsbezoek zal brengen aan de Dominicaanse Republiek.

In het kader van dit bezoek krijgen ondernemers een kans om deel uit te maken van de “Business Delegatie” en deel te nemen aan de Trade & Investment Mission.

Het doel van deze missie is om de marktkansen tussen Suriname en de Dominicaanse Republiek te verkennen, de handel en investeringen tussen beide landen te bevorderen, en zakelijke partnerschappen te stimuleren. De coördinatie van deze missie ligt in handen van de Suriname Investment & Trade Agency (SITA).

Hoogtepunten handelsmissie

Tijdens deze missie zullen er verschillende netwerkevenementen worden georganiseerd, waarbij deelnemers de mogelijkheid hebben om contacten te leggen met potentiële zakelijke partners en marktinzichten te delen.

De handelsmissie zal zich richten op de volgende sectoren op basis van importvolumes in de Dominicaanse Republiek en bestaande of potentiële exportvolumes van Surinaamse ondernemers:

Landbouw (Rijst) & Visserij (Vis & garnalen)
Voedsel en dranken (margarine, sauzen, ijs, water, alcoholvrij, bier en rum)
Chemicaliën (verven, oppervlaktereinigers en andere)
Plastic & Kunststoffen (toiletartikelen, bouwartikelen en andere)
Houtproducten (pallets & meubels)
Metaal (buizen, tanks, draad, andere artikelen en aluminiumschroot)
Prefab-woningen
Gezondheidszorg
Toerisme

OOK INTERESSANT
Ambassadeur Franklin bekritiseert Richano Santokhi's onwetendheid over functie

Daarnaast krijgen deelnemers de kans om individuele zakelijke ontmoetingen te regelen met Dominicaanse bedrijven en overheidsfunctionarissen die geïnteresseerd zijn in samenwerking.

Hoe deel te nemen

Surinaamse bedrijven, ondernemers en investeerders worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze missie. Stuur uw bedrijfsprofiel in het Engels uiterlijk vóór 20 september 2023 naar de volgende e-mailadressen: [email protected] en [email protected].

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: info@sita.sr en [email protected], of via WhatsApp op +597 888 3813.