Grote stappen richting 24-uurs drinkwatervoorziening in Corneliskondre

GFC NIEUWSREDACTIE- In het dorp Corneliskondre, gelegen aan de Wayambo rivier in het district Boven-Coppename in Suriname, heeft de Dienst Watervoorziening (DWV) van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) onder leiding van John Abidie, recentelijk een belangrijke missie uitgevoerd om de langverwachte droom van 24-uurs drinkwater in de gemeenschap te verwezenlijken.

De missie belooft een positieve wending voor de inwoners van Corneliskondre.

Het voornaamste doel van DWV is om een antwoord te bieden op de dringende oproep vanuit Corneliskondre voor een betrouwbare en veilige drinkwatervoorziening.

OOK INTERESSANT
Start bouw nieuwe vergaderzaal Surinaams Parlement

Tijdens de missie, die met volle ondersteuning van districtscommissaris Erwin Linga van Boven-Coppename werd uitgevoerd, werd de lokale aannemer aan de dorpsgemeenschap voorgesteld. Daarnaast werden de procedures met betrekking tot de bouw van de drinkwaterinstallatie uitvoerig besproken.

Een belangrijke stap in dit proces was de markering voor de boring van twee grondwaterbronnen, die binnenkort gerealiseerd zullen worden.

Het Corneliskondre drinkwatervoorzieningsproject is het resultaat van voorgaande verzoeken van het dorpsbestuur, later gesteund door de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS).

OOK INTERESSANT
Politie bevestigt mysterieuze overlijden man langs de Commissaris Weythingweg

Dit initiatief is van groot belang voor de lokale gemeenschap, aangezien betrouwbare toegang tot drinkwater een fundamenteel recht is dat de gezondheid en het welzijn van de bewoners aanzienlijk zal verbeteren.

De aankomende boringen van de grondwaterbronnen beloven een keerpunt te worden in de geschiedenis van Corneliskondre.

Zodra deze bronnen operationeel zijn, zal de gemeenschap voorzien worden van een continue en veilige drinkwatervoorziening, die een positieve impact zal hebben op alle aspecten van het dagelijks leven in het dorp.