GLO-scholen Apoera krijgen brood en sap van Kabinet Vicepresident

GLO scholen Apoera krijgen brood en sap

GFC NIEUWSREDACTIE- Leerlingen van twee scholen van het Gewoon Lager Onderwijs (GLO) in het bestuursressort Kabalebo (Suriname) krijgen dagelijks een belegd broodje en flesje sap op school.

Dit project wordt gefinancierd door het Kabinet van de Vicepresident.

Vicepresident Ronnie Brunswijk deed op donderdag 1 juni persoonlijk de launch op zowel de St. Thomas Moreschool te Washabo als de Openbare School te Apoera.

Volgens de bewindsman is het belangrijk dat kinderen goed gevoed de school bezoeken. Dit zal er mede voor zorgen dat de schoolprestaties verbeteren.

De leerkrachten zijn Brunswijk zeer erkentelijk voor dit project. Ze geven aan dagelijks te worden geconfronteerd met kinderen die zonder voeding de school bezoeken. Met dit project zullen dagelijks 400 kinderen worden voorzien van brood en sap.

Om de lokale ondernemerschap te stimuleren worden de broden bij hen gekocht en geleverd. Het pilot project duurt een heel kwartaal en wordt uitgevoerd door de lokale gemeenschap.

Het is de bedoeling dat ook een derde school, een VO-school, wordt meegenomen binnen dit project. Na de pilotfase wordt er geëvalueerd. Men zal dan nagegaan op welke manier het project kan worden gecontinueerd.

OOK INTERESSANT
Oproep aan nabestaanden dode man op Coesewijnebrug