Gewapende overvallers beroven Chinese ondernemer in Brokopondo

pistool

GFC NIEUWSREDACTIE- Een schokkende overval heeft vanmorgen omstreeks 08.30 uur plaatsgevonden in het district Brokopondo in Suriname, waarbij een Chinese ondernemer en zijn vier metgezellen slachtoffer werden van gewapende criminelen.

De daders, gehuld in maskers en gewapend met een jachtgeweer en een vuurwapen, hebben de ondernemer en zijn medepassagiers aangevallen tijdens hun reis van het goudveld Bewojo naar Paramaribo.

Het angstaanjagende incident deed zich voor toen het voertuig met de vijf inzittenden vertraagde terwijl ze een klein kreekje naderden. Plotseling sprongen drie gemaskerde mannen op de weg en openden het vuur op het voertuig, dwingend tot een noodgedwongen stop.

Met hun wapens gericht op de slachtoffers eisten de overvallers hun persoonlijke bezittingen op, waaronder mobiele telefoons en een geldbedrag van maar liefst SRD 1,5 miljoen, evenals een niet nader gespecificeerd bedrag in Amerikaanse dollars.

Na de beroving werden de slachtoffers gedwongen om een zijweg in te slaan voordat de overvallers er met hun buit vandoor gingen.

Het hele incident vond plaats op ongeveer 1,5 kilometer van de Afobakaweg, in de richting van het goudveld Bewojo. Het gebied staat helaas bekend om frequente berovingen, wat tot bezorgdheid heeft geleid onder lokale bewoners.

De verontrustende situatie heeft ook vragen opgeroepen over de politieaanwezigheid in het gebied. Lokale bronnen suggereren dat er behoefte is aan regelmatige patrouilles door de politie om de veiligheid te waarborgen. Het gebrek aan politiebewaking in dit gebied wordt genoemd als een zorgwekkende factor.

OOK INTERESSANT
ABOP en PL willen 'more power' na 2025 en continuïteit samenwerking met VHP deze regeerperiode

Na de melding van de overval heeft de politie van Brokopondo Centrum snel gereageerd door ter plaatse te komen om een onderzoek in te stellen. Dit incident benadrukt opnieuw het belang van veiligheidsmaatregelen in de regio en het streven naar een veiligere omgeving voor alle inwoners en ondernemers.