Gemummificeerd lijk boeddhistische monnik verandert in goud na bizar ritueel

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Chinese boeddhistische monnik die tijdens zijn leven opmerkelijke toewijding aan zijn geloof had getoond, werd jaren na zijn dood en mummificatie geëerd door in goud te worden veranderd.

Fu Hou was een monnik voor de Chongfu-tempel, gelegen op de heuvel in Quanzhou, China. Hij werd 94 jaar oud.

Vanwege het heilig leven dat hij had geleid en zijn intense toewijding aan het boeddhisme, werd hij bij zijn dood in 2012 gemummificeerd.

Jaren later voerde zijn tempel een zeldzaam en speciaal proces na de dood uit dat alleen werd gegeven aan degenen die zij als echt heilig beschouwden. Na zijn dood werd zijn lichaam onmiddellijk behandeld door mummificatiedeskundigen en in een grote pot in zittende positie geplaats, meldt Wow amazing.

In de boeddhistische religie wordt algemeen aangenomen dat lichamen die zijn gemummificeerd en toch nog jaren daarna intact zijn gebleven, echt deugdzame zielen zijn. Drie jaar na zijn mummificatie bleef het lijk van Fu Hou grotendeels intact.

De tempel besloot hem een speciaal post-sterfproces te geven dat alleen wordt gegeven aan degenen die echt heilige levens hebben geleid. Ten eerste werd zijn gemummificeerde lijk bedekt met gaas. De volgende was een laklaag om het lichaam voor te bereiden op de laatste fase: het schilderen met een bladgoudlak.

Foto: Wow Amazing

Overige berichten