fbpx

Geen US$dollars bij Surinaamse cambio’s te vinden voor minder dan SRD 18.50

INGEZONDEN- Er zijn geen Amerikaanse dollars beschikbaar bij de cambio’s in Suriname indien je niet minimaal SRD 18.50 neertelt voor elke dollar. Zo af en toe lukt het met een heleboel gebedel om 10 dollar te mogen kopen.

De verhalen van de regering dat men redelijk grote bedragen US$dollars kan kopen bij de wisselkantoren voor een koers van SRD 14 of SRD 16 kloppen helemaal niet. Niets is minder waar! Zelfs tegen een hoge koers zijn er nauwelijks dollars voorhanden.

Trouwens, was de wisselkoers na de devaluatie niet gesteld op SRD 14 voor elke Amerikaanse dollar? Op zeer slinkse wijze werd er een zogenaamde bandbreedte ingevoerd zodat er nu wel officieel SRD 16.30 mag worden gevraagd voor 1 US$dollar.

BEKIJK OOK
Btw zal geen kostprijsverhogend, maar wel inflatoir effect hebben

In feite is deze gewiekste bijstelling wederom een devaluatie van de Surinaamse munt geweest. De officiële wisselkoers is momenteel dus gesteld op SRD 16.30.

Het kabinet lijkt keer op keer een loopje te willen nemen met de intelligentie van burgers zonder rekening ermee te houden dat een deel hun sluwe werkmethode allang doorheeft.

Intussen blijft het een drama om dit buitenlands geld tegen de officiële koers te kunnen kopen.

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]