fbpx

Geen bezwaren vanuit gemeenschap op kandidaat-leden Surinaamse anti-corruptiecommissie

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft een bijeenkomst gehouden met de voorgedragen leden voor de Surinaamse anti-corruptiecommissie.

Conform de Anti-corruptiewet is de voordracht van de leden gedurende een maand gepubliceerd geworden en was de gemeenschap in de gelegenheid om eventuele bezwaren tegen de aanstelling van leden aan te kaarten. Deze periode is intussen verstreken en er is geen beroep aangetekend tegen de leden.

Amoksi heeft de voorgedragen leden toegesproken en hun het vervolgtraject voorgehouden. In de eerste week van maart komt er een Franse delegatie naar Suriname om een training te verzorgen aan de leden. Dit was tijdens het bezoek van de Franse minister aan Suriname besproken. Amoksi gaf aan dat hij ook met Nederland heeft gesproken voor een inkijkstage.

OOK INTERESSANT
Efficiënt beheer watersysteem Nannizwamp cruciaal voor rijststeelt

Naast de Anti-Corruptiewet moeten nog andere wetsproducten bijkomen, zoals de wet BOB, de Wet op Publieke Informatie en de Privacy wet op Informatie. Deze wetsproducten zijn nodig om de commissie optimaal te laten functioneren.

De commissie moet nu nog door de president geïnstalleerd worden zodat zij formeel met hun werkzaamheden kunnen beginnen.

De voorgedragen leden voor de anti-corruptie commissie zijn:

Paal, Edwin
Wong Loi Sing, Carlos Richard Christiaan
Jethoe, Premkoemar
Klein-Jules, Cynthia S.
Krenten, Ilse Hortence
Neijhorst, Achmed Patrice
Imambaks, Mohammed Sehit Brian
Klaverweide, Nathalie
Soerdjdew Prewien Ramadhin