GBB-directeur Meredith Vitolie: dit is het begin

GFC NIEUWSREDACTIE- “Ik ben bijzonder verheugd. Verheugd, omdat er enorm veel werk is verzet door het team van het directoraat Grondbeleid om dit resultaat te bereiken.”

“Er zijn momenten geweest, waarop we dachten: ‘we halen die deadline niet. Het gaat ons niet lukken. De tijd is tekort’.

“Maar het team dat achter ons staat – de waarnemend hoofden, beleidsadviseurs en het ondersteunend personeel -, heeft letterlijk alles op alles gezet om dit resultaat te behalen en daar uit ik mijn waardering voor.”

Aan het woord is de directeur van het directoraat Grondbeleid van het Grondbeleid & Bosbeheer (GBB) in Suriname, Meredith Vitolie.

Zij sprak eerder deze week bij de overhandigen van 150 grondpapieren in Moengo, Marowijne.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Niet een ieder krijgt een perceel van de overheid, slechts een heel beperkt deel

Vitolie: “en we gaan door. Dit is het begin. Het begin van een landelijke campagne-uitreiking grondpapieren. De instructie van de regering, met name de president en de vicepresident is helder en duidelijk: het directoraat Grondbeleid moet zichtbare en meetbare resultaten neerzetten.”

“Team GBB, geleid door minister Vorswijk, heeft die uitdaging aanvaardt en zal u als Regering, maar meer in het bijzonder u als samenleving niet teleurstellen.

“De samenleving zal niet langer een roepende in de woestijn zijn, wanneer u aandacht vraagt voor uw grondproblemen. Het zal niet over één nacht gaan dat alle grondproblemen opgelost zullen zijn, maar stilstand zal er zeker niet zijn.

“We zullen in de beginfase van deze landelijke campagne-uitreiking grondpapieren geen grote stappen vooruit maken, maar stappen achteruit zullen er absoluut niet zijn.

“Vanaf dit moment is het uitsluitend voorwaarts. GBB is in beweging, in transformatie en in de komende maanden mag u veel van ons verwachten,” aldus Vitolie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten