fbpx
Niet een ieder krijgt een perceel van de overheid, slechts een heel beperkt deel

INGEZONDEN- Vele duizenden mensen die in Suriname wonen hebben een perceel aangevraagd. Een groot deel van hen is in de veronderstelling dat ze ooit een stuk overheidsgrond toegewezen zullen krijgen. Sommigen van hen wachten al heel lang. Het is jammer dat een overgrote meerderheid het niet zal meemaken: het krijgen van een overheidsperceel.

Zij kunnen wachten tot ze een ons wegen, maar die dag zal nooit komen. En daarvoor is er een speciale reden die simpelweg te maken heeft met geld.

DE PRECIEZE REDEN WAAROM SLECHTS EEN BEPERKTE GROEP GEEN PERCEEL KRIJGT

Veel kapitalisten in ons land hebben hun geld geïnvesteerd in percelen, woningen en zakenpanden. Deze vertegenwoordigen een bepaalde waarde. De waarde van investeringen in onder meer onroerend goed vertoont de afgelopen decennia een stijgende trend. Het geld dat is gebruikt voor het kopen van percelen en of het bouwen van huizen/panden is in feite virtueel gegroeid. Het blijkt dus een redelijk veilige en lucratieve methode te zijn om geld te beleggen.

De waarde van percelen wordt mede gevormd op basis van vraag en aanbod. Als de overheid er nu toe overgaat om aan een ieder een perceel te “geven”, wordt de balans tussen vraag en aanbod volledig verstoord.

De geldwaarde van alle andere percelen/panden zullen daardoor enorm kunnen dalen. De huizen- en percelenbezitters zouden hun virtueel opgebouwd vermogen dus binnen korte tijd zien verdampen.

De macht van vooral “personen met geld in Suriname” moet niet onderschat worden, ze zijn verweven met de politiek. U kunt er daarom dus van uitgaan dat geen enkele regering het zal wagen, lukraak duizenden gronden toe te wijzen aan aanvragers. Dat zal steeds mondjesmaat gebeuren om de balans niet al te veel te verstoren.

Uw grondaanvraag zal lang blijven liggen! De financiele belangen van kapitaalkrachtigen prevaleren!

R. Pinas 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…