fbpx

Gajadien wil strafrechtelijk onderzoek tegen adviseur van de president Prenobe Bissessur

GFC NIEUWSREDACTIE- Er moet een strafrechtelijk onderzoek worden opgestart tegen Prenobe Bissessur, adviseur van president Chandrikapersad Santokhi.

Bissessur, die de afgelopen weken meerder malen in het nieuws kwam omdat hij meer dan 20 functies bekleedt binnen het ambtelijk apparaat, blijkt nu als adviseur van de president in het crisisteam van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), zijn advocatenbureau Bissessur Legal BV dat in Nederland is gevestigd werk hebben gegund bij de SLM.

VHP-fractieleider Asis Gajadien vindt dit niet kunnen en heeft president Santokhi gevraagd om een onderzoek te laten instellen.

Volgens de volksvertegenwoordiger is er spraken van conflict of interest en kan deze zaak vergeleken worden met het geval van de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname Robert van Trikt die zijn bedrijf Orion werk had gegund.

BEKIJK OOK
Binnen enkele uren twee lijken ontdekt in district Para

Het was Leo Brunswijk die deze zaak dinsdag aan de grote klok heeft gehangen in het actualiteitenprogramma ‘MManten Taki.

Daar vertelde Brunswijk dat Bissessur maandelijks 17.500 euro ontvangt. SLM-directeur Paul de Haan zou eerder deze zaak hebben ontkend.

Het personeel van de SLM heeft vanmorgen uit boosheid het werk neergelegd. De bond wil duidelijkheid hebben over deze kwestie.