Frans zuurstofbedrijf doneert zuurstof aan Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- De ambassade van Frankrijk in Suriname laat weten dat het bedrijf Air Liquide (Franse Antillen & Frans Guyana | Air Liquide) haar verzoek heeft gehonoreerd om zuurstof te doneren voor medisch gebruik aan Suriname, zonder kosten.

De zuurstof is op 14 juni over de weg en veerboot van Frans-Guyana naar Suriname vervoerd.

“Vanwege de gewaardeerde relatie tussen de twee naties en ter ere van broederschap en vriendschap tussen Frankrijk en zijn Surinaamse buren, heeft de ambassade grote inspanningen gepleegd om dit voor Suriname mogelijk te maken,” zegt de ambassade.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man begint rechtszaak tegen zijn vrouw voor het gieten van hete thee op zijn hand

“We worden nog steeds geconfronteerd met de situatie dat in deze moeilijke tijden van een wereldwijde pandemie solidariteit en wederzijdse hulp nodig zijn.”

De Franse ambassade is vereerd om een bijdrage te kunnen leveren en wil alle partners bedanken die betrokken zijn bij de transport-, logistieke en administratieve procedures, die het project mogelijk hebben gemaakt.

Voor dit project zijn geen kosten in rekening gebracht door Air Liquide en de Ferry management services.

De Franse ambassade wil ook een extra waardering geven aan het team van Air Liquide: Patrick Leduc – de directeur, Julien Cargnelli – Productiemanager en Gustave Noel – Productieoperator.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten