fbpx

Filipijnse verpleegkundigen versterken NICU-afdeling AZP

GFC NIEUWSREDACTIE- De verpleegkundigen uit de Filipijnen die de Neonatal Intensive Care Unit (NICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in Suriname zullen ondersteunen, zijn intussen gearriveerd.

Het ministerie van Volksgezondheid, de directie van het AZP en een vertegenwoordiging van de kinderartsen van het AZP hadden in juli 2022 overleg over een brandbrief van de kinderartsen over de situatie bij de NICU/PICU van het AZP.

Door het wegtrekken van gekwalificeerd kader bij deze afdeling hebben de kinderartsen het besluit genomen om het aantal bedden op de afdeling af te schalen.

In de raad van ministersvergadering is in juli 2022 goedkeuring verleend voor het aanwerven van Neonatal Intensive Care Unit (NICU) verpleegkundigen uit de Filipijnen.

OOK INTERESSANT
Protestmanifestatie 24 maart in Paramaribo wordt een grote flop, vermoedt criticus

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gelijk stappen ondernomen en is op zoek gegaan naar NICU/PICU -verpleegkundigen uit de Filipijnen.

Vanwege de verscherpte eisen van de Filipijnse overheid heeft het langer geduurd dan verwacht voordat de verpleegkundigen naar Suriname konden afreizen. Er was een speciale licentie nodig die lang op zich heeft laten wachten.

De verpleegkundigen zijn inmiddels in Suriname gearriveerd en zullen na enkele werkafspraken van start gaan met hun werkzaamheden op de NICU-afdeling bij het AZP.

Met deze ondersteuning en interventie zal de werkdruk op deze afdeling enigszins verlicht worden.