EZ traint VOS- studenten in ondernemerschap

vos studenten

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) houdt zich voortdurend bezig met het faciliteren en ondersteunen van ondernemers in Suriname.

In dit kader hebben enkele studenten van het Voortgezet Onderwijs op Seniorenniveau (VOS) ondernemerstrainingen aangeboden gekregen van het ministerie.

Deze studenten hebben meegedaan aan de “The Green Young Entrepeneur” training van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De studenten zijn donderdag ontvangen op het ministerie.

De Centrale bank is in juni gestart met een tweedaagse ondernemerschapstraining voor VOS-scholen. De studenten hebben kennis opgedaan over onder andere het schrijven van een bedrijfsplan en marketing.

Vijf scholen hebben uiteindelijk de gelegenheid gehad om hun idee te presenteren. Deze scholen zijn Christelijke HAVO, Scholengemeenschap Kwatta, HAVO 3, Algemene Middelbare school (AMS) en IMEAO 1.

De plannen die de studenten hebben gepresenteerd hadden te maken met het opzetten van een rijschool die let op het ethisch gedrag van de bestuurders, een plastiek fabriek die plastiek wil verzilveren naar olie, een cassave fabriek die cassave producten maakt, het produceren van een milieuvriendelijke alles reiniger en het produceren van betaalbare skincare producten. Christelijke Havo met het plan Chinazajadal heeft de eerste plaats behaald.

OOK INTERESSANT
Eenzame Nederlandse vrouw(72) verliest €12.000 aan valse liefdespartner uit Paramaribo

Scholengemeenschap Kwatta met het project naam Green Cycle behaalde de tweede plaats en de derde plaats behaalde HAVO 3 met het project naam Surinatural. De winnende teams zijn beloond met prijzen en erkenning voor hun prestatie.

Directeur Ondernemerschap, Karishma Mathoera, heeft aangegeven dat CBvS een geweldig project heeft geïnitieerd, waarbij jongeren de gelegenheid hebben gehad om na te denken over ondernemerschap.

Zij heeft in de studenten ook potentie gezien die verder begeleid en gestimuleerd kunnen worden door het ministerie. Op basis hiervan zijn de ondernemerstrainingen aan deze studenten aangeboden.

Minister Kuldipsingh is onder de indruk van de gepresenteerde ideeën van de studenten. Zij is van mening dat de Kleine en Middelgrote ondernemingen (KMO’S) kunnen zorgen voor een betere economie voor Suriname.

Tenslotte geeft zij aan dat ministerie van EZ de nodige ondersteuning en begeleiding zal geven aan de studenten, zodat de plannen uitgevoerd kunnen worden. De bewindsvrouw heeft ook een leiderschapstraining toegezegd aan de studenten.

OOK INTERESSANT
President Santokhi’s rijkdomvertoon zorgt nog steeds voor veel ergernis onder arme bevolking