Ex-president Bouterse gaf opdracht aan toenmalige SPSB-directeur om SRD 272 miljoen weg te maken

GFC NIEUWSREDACTIE- Elke keer als de Nationale Democratische Partij (NDP) onder leiding van de ex-president van Suriname, Desi Bouterse, aan de macht is geweest, heeft ze een vernietigend beleid gevoerd.

Dat zei oud-minister Armand Achaibersing van het kabinet Santokhi in ABC Actueel naar aanleiding van uitspraken van toppers van de NDP dat de partij uit haar fouten heeft geleerd en in staat is om Suriname uit de financieel-economische malaise te halen.

Achaibersing zegt dat kort voor de verkiezingen van mei 2020 de toenmalige president Bouterse opdracht zou hebben gegeven aan de directeur van de Surinaamse Postspaarbank – die nu opgesloten is – om SRD 272 miljoen weg te maken, zodat de nieuwe regering de salarissen niet kon betalen.

De zaak waar de oud-directeur van de SPSB, Ginmardo Kromosoeto bij betrokken zou zijn, is dezelfde als die waarin de voormalige baas van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, en ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad de verdachten zijn. Hoefdraad is vanaf 2020 spoorloos verdwenen.

OOK INTERESSANT
United Business Fair 6e editie met 10.000 VIP-uitnodigingen, 160 exposanten en 12 seminars

Van Trikt die sinds februari 2020 vastzat, kwam samen met Kromosoeto in november 2022 voorlopig vrij. Kromosoeto werd enkele maanden daarna werd opgepakt.