Ex-legertop verzweeg grote partij wapens en munitie bij Bouterse

GFC NIEUWSREDACTIE- Dat een grote partij wapens en munitie van het Surinaams Nationaal Leger (NL) waren opgeslagen in een wapenkamer thuis bij ex-president Desi Bouterse was een verassing voor Defensieminister Krishna Mathoera.

De minister zegt dat de aangifte van de diefstal uit de woning van Bouterse een verrassing voor haar was. Noch de ex-minister van Defensie Ronnie Benschop, noch de bevelhebber hebben ooit verteld dat er wapens waren in de woning van Bouterse.

Tijdens een donderdag belegde persconferentie heeft Mathoera oud-president Bouterse opgeroepen om informatie over de locatie van de gestolen wapens bij het Openbaar Ministerie te deponeren. Volgens de minister heeft Suriname er belang bij dat de wapens teruggehaald worden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man verliest beide voeten nadat hij bom aanziet voor telefoon

Mathoera ging inhoudelijk niet in op vragen van journalisten op het strafrechtelijk onderzoek over deze kwestie.

Eerder zei minister Kenneth Amoksi van Justite & Politie dat hij niet beschikt over informatie dat de onderwereld de gestolen wapens van ex-president Bouterse terug wil geven aan de staat.

Hij weet niet van waar Bouterse met deze informatie vandaan komt, maar laat dat voor zijn verantwoordelijkheid.

De staat zal niet onderhandelen met de onderwereld, maar zal de formele- en strafvorderlijke procedures volgen, zegt Amoksi.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten