Eten dat aan huis wordt bezorgt mogelijk besmet met 200 soorten bacteriën

GFC NIEUWSREDACTIE- De boxen die worden gebruikt om verpakte bezorgmaaltijden in te plaatsen voor vervoer per fiets, brommer of auto, bevatten zorgwekkend hoge niveaus van bacteriën. Dat blijkt uit nieuw Italiaans onderzoek.

Maaltijdbezorgingsboxen in het Europese land bevatten zorgwekkend hoge niveaus van bacteriën, volgens onderzoek door gastronomisch tijdschrift Gambero Rosse.

Zo’n 200 bacteriekolonies werden ontdekt in één ogenschijnlijk schone box, drie keer meer dan de toegestane limiet in een restaurant.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt de situatie in Nederland. Warme maaltijden arriveren vaak te koud, koude te warm, met onvoldoende verpakking, wat bijdraagt aan bacteriële besmetting.

“Bacteriën zijn onzichtbaar en kunnen zich aan de verpakking van uw maaltijd hechten. Wees dus voorzichtig waar u deze plaatst, vooral als u later voedsel op dat oppervlak wilt plaatsen, zoals een tafel of aanrecht,” meldde Het Voedingscentrum.

Het Voedingscentrum raadt consumenten aan om direct warme gerechten te eten en restjes te bewaren in de koelkast of vriezer.

OOK INTERESSANT
President Santokhi's belofte van ontwikkeling met olie-inkomsten: inspiratie of dode mus?

NVWA’s bevindingen worden eind dit jaar verwacht.

Gambero Rosse suggereert dat gespecialiseerd personeel moet worden aangesteld voor het grondig schoonmaken van de boxen.